Ingrediente:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri faina
1 borcan visine fara samburi( pus pe iarna)
unt pentru uns forma
1 zahar vanilat
1 praf de copt
Mod de preparare:
Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza , batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , apoi le adaugam la coca avand grija sa amestecam incet, de sus in jos albusurile ca sa nu se rupa.
O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Un pumn de visine( dupa ce au fost scurse bine) se imprastie in partea de jos a formei.Adaugam aluatul si presaram apoi celelalte visine date prin faina, peste coca.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade aproximativ 30-40 minute pina se coace guguluful. Se face proba cu scobitoarea si daca este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.
Dupa ce s-a racit acoperim guguluful cu zahar praf si se taie felii.
Pofta mare !
Te invidiez, pe tine si pe toate fetele care au forma deasta cu mot in centru.
RăspundețiȘtergereAiesit superb guguluful si visinile imi plac la nebunie.