marți, 27 iulie 2010

Cheese and meringue

By Sidonia Toncean   Posted at  15:12   Prajituri 1 comment


Blatul:
250 g unt sau margarina
50 g untura
1 praf de copt
250 g zahar
4 galbenusuri
4 linguri smantana
150 ml lapte
15 linguri cu varf faina
coaja rasa de la o lamaie 
 
Crema:

600 g branza de vaci
250 g zahar
1 zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 ou intreg
50 g gris

4 linguri pesmet
6 albusuri
200 g zahar
1 lingurita zeama de lamaie 

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi.
In tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin , asezam blatul apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade pina se face deasupra o crusta.( 15 minute)
In acest timp amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie , oul intreg ( eu am mai adaugat inca un galbenus)pina se formeaza crema. Ca sa nu lase o zeama , adaugam grisul in crema, amestecam si apoi scoatem blatul din cuptor, peste care presaram pesmetul si apoi intindem crema.
Peste crema de branza adaugam albusurile batute spuma bine cu zaharul si zeama de lamaie.
Dam din nou la cuptor aproximativ 40 minute pina se coace prajitura si albusul capata o culoare aramie.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem taia felii...
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.