duminică, 18 iulie 2010

Ciorba picanta de burta

By Sidonia Toncean   Posted at  16:13   Ciorbe No comments



Ingrediente:

1 kg burta vita prefiarta , taiata fideluta
0,5 kg rasol vita
4-5 morcovi
1-2 radacina partunjel
1 pastarnac
1/2 telina
1/2 gulie
1 ceapa
1 caciulie usturoi
2-3 felii de gogosari murati
2 foi dafin mici
leustean
piper boabe
sare
3 galbenusuri
200 ml smantana
patrunjel verde
zeama de pe ardei iute( pus pe iarna)

Mod de preparare:

Fac o supa  din rasolul de vita si toate zarzavaturile, la care adaug si vreo 2 catei de usturoi.
Intr-un vas sub presiune, pun burta curatata, putina foaie de dafin, boabe de piper si citiva catei de usturoi. Las burta sa fiarba o ora din momentul cind incepe sa fiarba., apoi RASTORN apa de pe ea, las burta sa se raceasca putin.
Supa care s-a facut pe rasol  o strecor, o pun pe foc, adaug burta taiata , pun frunze de leustean si usturoiul zdrobit si las sa dea in clocot.
Galbenusurile impreuna cu 1-2 linguri amidon de porumb( se poate si faina)si smantana , le amestec bine si adaug 1-2 polonice de ciorba fierbinte.Invartesc in bol sa se omogenizeze compozitia si rastorn  peste restul de ciorba.
Potrivesc apoi de sare si piper  . Las sa mai de-a citeva clocote, sting focul, adaug  gogosarul taiat cubulete mici ,frunze de patrunjel verde tocat si  acresc cu zeama de pe ardeii iuti pusi la murat pentru iarna.
Se serveste cu ardei iute , mujdei si smantana alaturi, fiecare servindu-se cu ce prefera!
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.