miercuri, 7 iulie 2010

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

By Sidonia Toncean   Posted at  21:08   Alte mancaruri 1 comment


Ingrediente:

600 g faina de malai
100 g gris
1 lingura unt
3 l apa
sare
250 g cas de oaie
200 ml smantana
150 g kaizer
150 g carnat de casa
100 g slanina afumata

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.
Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.
Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind  in ea din cand in cand.
Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim.
Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.
Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul  , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.
Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie.
Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta.
Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.