Blatul
3 oua
250 g unt( marga)
200 g zahar
300 g faina
1 cana lapte
1praf de copt
Umplutura
500g branza dulce de vaci
100 g zahar
3 oua
1 plic zahar vanilat
100 g stafide
coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile le mixam bine de tot.
Se amesteca bine galbenusurile cu untul, zahar si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina si laptele putin cate putin sa se faca o coca nu prea tare.
Adaugam cu mare grija albusurile batute spuma si le amestecam cu coca invartind de jos in sus cu o lingura . Avem grija sa nu rupam spuma.
Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt punem aluatul si il dam la cuptorul dinainte incalzit pentru aproximativ 15 minute , pina se face o crusta deasupra.
Branza o amestecam bine cu zaharul, ouale, coaja de lamaie si zaharul vanilat iat la sfarsit adaugam stafidele inmuitate in putin rom.
Dupa ce aluatul a facut crusta adaugam branza deasupra si dam din nou la cuptor pina cand de coace aluatul. Facem proba cu scobitoarea. Cam in 50 de minute aluatul este copt.
Prajitura se poate face cu orice fel de fruct. Eu am facut-o acum cu visine....
Lasam prajitura sa se raceasca in tava apoi o taiem felii.
Pofta mare !
0 comentarii: