Ingrediente:
1 kg cartofi
150 k ceafa afumata
150 g bacon
200 g telemea
5 oua
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 cutie ciuperci
ulei
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare. Mezelurile si telemeua se taie cubulete si de pune la prajit baconul.
Dupa ce au fiert cartofii se scurge apa de pe ei si se lasa la racit.Cind sunt reci se sfarma si se amesteca mine cu mixerul impreuna cu doua oua, sare, piper si putin ulei.
1/2 din compozitie se intinde intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt iar peste ea se rastoarna compozitia formata din amestecul mezelurilor cu branza , doua oua, ciupercile taiate ,ardeii grasi ,sare, piper si patrunjel verde.Se acopera cu cealalta 1/2 de pasta din cartofi. Un ou se bate bine si se intinde peste chec. Se pun trei feliute de rosii si citeva de ardei verde deasupra si se da la cuptor la copt pina face o crusta maronie deasupra.
Se lasa sa se raceasca , apoi se taie felii...
Am facur=t si eu chekul asta(fara ciuperci), am luat reteta de pe forum. Foarte bun!
RăspundețiȘtergereExtraordinar de bine arata iar dupa ce ingrediente ai pus acolo cred ca te lingi pe degete dupa ce mananci o feliuta.
RăspundețiȘtergereO sera placuta!
arata minunat!la prima masa festiva am sa-l fac si eu!
RăspundețiȘtergereFoarte buunnn ,mmm si arata minunat:)
RăspundețiȘtergere