Ingrediente:
10-12 oua
1 lingura mustar
200 ml smantana
200 ml iaurt
1 ceapa mica
sare
piper
ulei
Rosii, masline, verdeata pentru ornat
Mod de preparare:
Se pun ouale la fiert ( mai putin unul) in apa cu sare si putin otet sa nu se sparga. Se fierb 5-10 minute.Apoi se goleste apa fierbinte, de pe ele si se tin 5 minute in apa rece ca sa se poata coji usor.
Dupa ce se curata, se taie ouale in doua punind separat galbenusurile de albusuri.
Se prepara maioneza din doua galbenusuri( unul fiert si altul crud) o jumatate de lingurita mustarsi uleiul adaugat putin cite putin.
Galbenusurile fierte se zdrobesc cu furculita, se adauga o lingura maioneza, patrunjel verde tocat si se condimenteaza.
Se amesteca bine de tot pasta si se umple cu ea ouale pe care le asezam pe un platou ornat cu frunze de salata.
Pasta ce ramane o amestecam incet ca la maioneza cu iaurtul si smantana ce au fost combinate inainte. Se rade putina ceapa si se condimenteaza, adaugand si putin mustar si zeama de lamaie daca este nevoie.Sosul obtinul il rasturnam peste ouale umplute dupa care ornam platoul.
Se pastreaza la rece pina la servire...
iubesc maioneza,dci si reteta asta!am sa o notez sa o execut si eu intr-o zi!
RăspundețiȘtergereImi plac la nebunie ouale umplute, mai ales cu maioneza.
RăspundețiȘtergere