Ingrediente:
1 borcan ciuperci intregi( cautati sa fie ciupercile cu palariile cit mai mari)
3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua fierte
100 g cascaval
1 piept de pui mic
1 legatura patrunjel verde cret( hasmatuchi)
150 g maioneza
salata verde
Mod de preparare:
Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul si ouale si se pun fiecare separat.
Pieptul se taie cubulete.
Intr-o oala se pune folie peste care se aseaza ciupercile cu palaria in jos.Se pune verdeata intre ciuperci apoi un strat de cartofi rasi.Se niveleaza cu dosul lingurii si se preseaza putin.Se condimenteaza cu sare si piper, apoi adaugam 50 g din maioneza .
Urmeaza in ordine morcovii rasi,cascavalul si alte 50 g maioneza.
Ouale rase se amesteca cu pieptul si maioneza ramasa se condimenteaza si se pune ultimul strat peste care strangem marginile foliei de staniol. Punem salata la rece pentru citeva ore.
Cind o scoatem de la frigider desfacem folia si asezam salata pe un strat de frunze de salata verde , rasturnand oala cu susul in jos.Scoatem folia ramasa si ornam daca mai e cazul cu verdeata.
Pofta mare !
Super poenita, imi place tare mult cum arata. Numai bunatati gatesti Sidy draga!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa...poienita...este si preferata noastra.
RăspundețiȘtergeream vazut pe multe bloguri "poienita",dar a ta parca e cea mai frumoasa!
RăspundețiȘtergereSuperba si apetisanta poienita <3 Imi plac tare ciupercile, si cu poienita nu le-am mancat pana acum :)
RăspundețiȘtergere