joi, 5 august 2010

Prajitura Kinder pingui

By Sidonia Toncean   Posted at  18:29   Prajituri 2 comments


Ingrediente:
Pentru cele 2 foi:
10 oua
200 g zahar
2 pachetele zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline cu faina
5 linguri pline cu cacao
5 linguri miere
1si 1/2 praf de copt
sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1
120 g ciocolata menaj
70 g unt
1 lingura apa
2 linguri ulei

Glazura 2
220g ciocolata menaj
100 g unt
3 linguri ulei
1 lingura apa
1 zahar vanilat

Crema
1 l frisca Milli
4 intaritoare frisca
2 linguri miere
1/2 esenta vanilie Dr Oetker
4 linguri zahar praf -daca nu e destul de dulce frisca

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile la mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si grisul. Mixam sa se amestece bine toate, apoi adaugam laptele, uleiul si mierea.Amestecam usor.
Albusurile le batem spuma, bine de tot cu putina sare si le adaugam incet, incet la compozitia cu cacao.
Din amestecul obtinut coacem doua foi pe care le punem in doua tavi tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt.
Introducem foile la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca.
Lasam foile apoi, sa se raceasca in tava.
Preparam glazura 1 amestecand toate ingredientele in oala de lapte cu pereti dubli, pe care o punem pe foc, pina se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca.
Frisca o batem bine 1 minut apoi adaugam intaritoarele de frisca si mixam bine de tot cateva minute pina se intareste frisca.Adaugam mierea si esenta de vanilie si mixam din nou.
Pe o tava punem prima foaie peste care rasturnam 1/2 crema de frisca, o netezim frumos dupa care punem glazura 1 peste frisca, o nivelam si introducem pentru cateva minute prajitura la congelator sa se intareasca glazura.
Preparam glazura 2 la fel ca si prima si o lasam sa se raceasca.
Scoatem prajitura de la congelator si adaugam cealalta 1/2 de crema de frisca, o nivelam frumos apoi adaugam a doua foaie, cu hartia in sus, desprindem hartia de pe ea si punem a doua glazura.Dam din nou prajitura la congelator cateva minute pina se intareste glazura.
Dupa ce s-a intarit, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, inmuiat in apa clocotita , taiem prajitura si o asezam pe farfurie.
Este o prajitura delicioasa....
Pofta mare !

Prajitura este dupa reteta laureilaurentiu careia ii multumesc foarte mult !!!

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Am vazut reteta pe multe bloguri,si parca tot nu am curaj sa ma apuc de ea...pare atat de greu de facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Geta sa sti ca nu e greu de facut !!! Iar la cat de buna este....zau ca merita !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.