miercuri, 4 august 2010

Strudel oriental Lucica

By Sidonia Toncean   Posted at  10:28   Aperitive 3 comments



Ingrediente:

-1 pachet aluat congelat
-100 g caise uscate
-50 ml suc de portocale
-400-500 g carne tocata,amestec
-1 fir de praz
-2 linguri ulei
-2 linguri pasta de rosii
-1 lingurita curry
-1 praf de chili
-1 praf de scortisoara
-2 linguri gris
-1 praf de copt
-sare
-piper

Pentru sos picant-racoros de iaurt:

-200 ml iaurt natural, de buna calitate
-100 ml smantana
-3 linguri patrunjel verde,tocat fin
-2 catei de usturoi,trecuti prin presa
-1 lingurita zahar
-100-150 g branza de vaci,paserata
-sare
-piper

Pentru uns si ornat:
-1 ou
-3 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Caisele taiate cubulete se amesteca, intr-un bol,cu sucul de portocale(eu am stors o portocala)
Carnea se prajeste in ulei,pana se faramiteaza,apoi se adauga prazul si se caleste .
Se adauga pasta de tomate si se condimenteaza cu chili,scortisoara,curry,sare si piper
Se ia de pe foc si se inglobeaza caisele cu suc cu tot,se lasa la racit.
Se adauga grisul amestecat in prealabil cu praful de copt.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
Pe masa de lucru intandem aluatul,cam de 3 mm grosime si repartizam deasupra compozitia de carne racita,lasand libera o margine de circa 2 cm de jur imprejur.
Se ung marginile cu ou batut,se ruleaza strudelul si se aseaza cu pliul in jos, intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Se unge aluatul cu ou si se presara cu migdale.
Se da la cuptorul incins,la foc potrivit,25-30 min,pana se rumeneste frumos.
Intre timp pregatim sosul:
Intr-un bol se amesteca iaurtul,smantana,branza de vaci,zaharul,patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust.
Se da la rece,in frigider,cel putin 30 min,sa se patrunda aromele.
Strudelul se serveste caldut ,taiat felii, cu sos de iaurt.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Cred ca a fost tare bun strudelul asta!
    Dar cel mai mult imi place sosul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciao Sidy, ai voturile mele la cele 2 categorii cu care participi la conurs pe gustos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata exceptional!!! Multumesc tare mult pentru recomandare. Cu siguranta o s-o incerc!!
    Pup cu drag si weekend minunat sa ai!!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.