Ingrediente:
1 legatura ceapa verde
1 ceapa uscata
una lingura plina pasta de ardei
carne de pui
usturoi
200 ml smantana
sare
piper
2 linguri faina
patrunjel verde
faina de malai
Mod de preparare:
Ceapa curatata se taie marunt si se caleste. Adaugam pasta de ardei si carnea tocata marunt apoi potrivim gustul de sare si piper. Adaugam o cana mare cu apa , punem capacul si lasam sa fiarba.
Curatam usturoiul si il dam prin presa.Patrunjelul il tocam marunt. Ambele le adaugam cind carnea este fiarta si mai lasam sa sea un clocot pina cind noi amestecam faina cu smantana si apa rece daca mai trebuie. Adaugam compozitia peste carne si lasam sa dea in clocot pina se ingroasa . Invartim continuu sa nu se prinda de fund.
Intre timp facem mamaliguta. Punem la fiert 2 l de apa cu sare iar faina de malai(400-500g) o umezim cu apa( asa nu mai face cocoloase)si cind apa fierbe o rasturnam in ea. Invartim in mamaliga , reducem focul si o lasam la foc mic sa fiarba.
Ciulamaua o servim alaturi de mamaliguta.
Asi manca in fiecare zi asa ceva, foarte buna.
RăspundețiȘtergerePup!
Ce buna este, vin la o portie!
RăspundețiȘtergereAi un premiu ti-l ofer cu drag.