Ingrediente:
4-5 pulpe de pui( sau carne de pui)
2 morcovi
1 rosie
1 ceapa
ardei gras rosu si verde
rozmarin
3-4 linguri cu miere
mustar
sare
piper
cascaval
1 kg cartofi
usturoi
50 g unt
Mod de preparare:
Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.
Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lui.
Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.
In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.
Pofta mare !
Apetisant! ;)
RăspundețiȘtergeremmmmmmm.....sotul meu e inebunit dupa. daca i-as fece zilnic cred ca ar fi cel mai fericit :))
RăspundețiȘtergere