Ingrediente:
Un pui
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingura pasta de gogosari
sare
piper
2 linguri ulei
patrunjel verde tocat
- pentru galuste :
2 oua
4 linguri faina
1 lingura ulei
sare
I
Mod de preparare:
Puiul se spala bine si se transeaza in bucati potrivite.
Legumele spalate se feliaza si ele si se calesc in ulei.
Se adauga carnea, pasta de gogosari, sare si piper si o cana mare cu apa care sa acopere carnea. Se acopera si se lasa sa fiarba carnea.
Se fac galustele:se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga 2 linguri ulei , apoi se amesteca bine.
Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe, se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa fiarba cam 8 minute.
Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa.
Cand carnea este fiarta adaugam patrunjelul verde tocat si servim tocanita alaturi de galuste.
Pofta buna !
Ce buna trebuie sa fie.Bine ai revenit Sidy!
RăspundețiȘtergereo bunatate!n-am mai mancat de tare multa vreme...
RăspundețiȘtergereFelicitari Sidonia,fac si eu galuste la mazare,pui cu smantina si diferite tocanite :)
RăspundețiȘtergereSi eu fac galuste ,le folosesc la mazare sau pui cu smintina,la diferite tocanite,arata foarte bine si ma bucur cind vad o asemmenea prezentare:)
RăspundețiȘtergere