joi, 25 noiembrie 2010

Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

By Sidonia Toncean   Posted at  15:15   Prajituri 4 comments





 
Ingrediente:
Aluatul :

1 kg faine de calitate foarte buna
125 g zahar
2 oua
50g unt/margarina RAMA topit si racit
750 ml lapte
un cub de drojdie


Umplutura


500 g brinza de vaca
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g stafide puse la inmuiat in rom
1-2 oua
coaja rasa de la o lamiie

1 ou batut pentru uns deasupra


Mod de preparare:
Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.
Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.
Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.
Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.
Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Mmmmm, ce bunatate de branzoici ai facut Sidy! si ce bine arata...sper ca nu te superi daca fur si eu una:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Serviti cu incredere fetelor...daca se termina, va mai fac !

    RăspundețiȘtergere
  3. mmmmmmmmmmm........imi vine sa musc din laptop.... si eu fac la fel ca tine Sidy si cred ca in week-end-ul asta fac si eu.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.