marți, 28 decembrie 2010

Prajitura cu foi din zahar caramel

By Sidonia Toncean   Posted at  09:50   Prajituri 2 comments










Ingrediente:
Foi
500 g faina
2 galbenusuri
400 g zahar
200 ml lapte
200 ml ulei
1 praf de copt
Crema
150 g zahar
100 g zahar praf
3 galbenusuri
4 plicuri zahat vanilat
250 g margarina Unirea
200 ml lapte
150 g faina
Glazura
2 albusuri
120 g zahar praf
Zeama de la 1/2 lamaie
2 pliculete ness

Mod de preparare:
Se caramelizeaza 200 g zahar cu o lingurita cu apa, avand grija sa nu se arda zaharul ca v-a prinde un gust amarui.Stingem zaharul caramelizat cu 200 ml lapte si lasam sa fiarba pe foc mic pina se topeste tot zaharul. Lasam sa se raceasca bine de tot.
Intre timp facem foile.Galbenusurile le amestecam cu restul de 200 g zahar bine de tot , adaugam apoi in ploaie uleiul, ca la maioneza pina il incorporam bine dam mixerul la viteza maxima.Adaugam zaharul caramelizat racit si praful de copt. Le omogenizam bine si adaugam faina.Vom obtine un aluat destul de moale pe care il vom intinde cu lingura in tava, impartindu-l in 3.Tava o ungem cu margarina si punem foaie de copt apoi intindem pe rand cele 3 foi pe care le coacem separat aproximativ 15-20 de minute pina prind o culoare aramie deschis deasupra.
Dupa ce s-au copt lasam foile sa se raceasca.
Preparam crema : galbenusurile cu zaharul tos, doua plicuri cu zahar vanilat si faina le fierbem intr-o oala cu pereti dubli( eu am fiert crema in oala de lapte).Se fierbe pina se ingroasa crema apoi se lasa sa se raceasca de tot.
Se mixeaza apoi crema cu margarina , celelalte doua plicuri de zahar vanilat si zaharul praf.
Se aseaza pe un platou o foaie, se adauga 1/2 din crema, alta foaie, cealalta 1/2 crema si ultima foaie peste care facem urmatoarea glazura:
albusurile le batem bine de tot spuma , adaugam zaharul praf si zeama de lamaie, mixam bine de tot din nou pina se intareste iar.
3/4 din glazura o intindem pe prajitura iar partea ramasa o amestecam cu pliculetele cu nes , o turnam peste glazura alba si cu ajutorul unei furculite o marmoram.
Lasam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o putem portiona.
Pofta mare !

P.S.
Daca nu doriti sa iasa foile atat de groase , nu adaugati praful de copt si veti avea niste foi subtiri de 2-3 mm.
Reteta inspirata din Clik Pofta buna, cu modificarile de rigoare....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. wow.. buna!!! dar nu e usoar de facut, noroc cu explicatiile tale.. multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine arata pajitura... poate am sa o incerc si eu.... daca am timp...
    Vin si aici sa iti raspund la ce m-ai intrebat la reteta de lapte condensat:
    Reteta am preluat-o si eu de la Michelle... si in plus de ceea ce a scris ea, eu, am facut completarea ca din cantitatile din reteta, iese o cantitate de aproximativ 420 gr lapte condensat.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.