Ingrediente:
60 gr unt
60 gr faina
300 gr lapte
4 oua
200 gr branza moale
50 gr parmezan
o mana masline
150 gr mortadella(orice mezel e bun)
50 gr cascaval taiat cubulete mici
marar,patrunjel sau ce verdeata vreti voi
ardei rosu cubulete mici
50 gr smantana groasa
Mod de preparare:
Facem un sos bechamel din unt,faina,lapte,astfel:
topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam.
O lasam pe foc sa se lege bine,o dam la o parte si asteptam sa se raceasca.
Pana se raceste sosul, facem crema de branza.
Mixam branza cu smantana,cubuletele de cascaval,verdeata,mortadella,ardeii,maslinele, pana se transforma in crema, o bagam la figider.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusul batut bat si amestecam de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul,punem aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie de copt,pudram cu parmezanul ras aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute.
topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam.
O lasam pe foc sa se lege bine,o dam la o parte si asteptam sa se raceasca.
Pana se raceste sosul, facem crema de branza.
Mixam branza cu smantana,cubuletele de cascaval,verdeata,mortadella,ardeii,maslinele, pana se transforma in crema, o bagam la figider.
Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusul batut bat si amestecam de jos in sus pana se inglobeaza tot albusul,punem aluatul in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie de copt,pudram cu parmezanul ras aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute.
Dupa 30 minute o scoatem, o ungem(cat e calda cu crema )si o rulam,o punem in folie de aluminiu si o dam la rece 2-3 ore...
Abia dupa aceea o desfacem din folie si o portionam.
PS. Reteta o am, dupa cum ii zice si in titlu, de la Paradis , careia ii multumesc frumos !!!
Daca tineti rulada la frigider de azi pina maine, arata mult mai bine ! Se taie si mai usor...
Pofta mare sa aveti !
Craciun fericit!
RăspundețiȘtergereMulta sanatate si tot ce iti doresti!
Foarte bine arata rulada...
RăspundețiȘtergereCraciun fericit in continuare... sanatate si multe cadouri!