sâmbătă, 4 decembrie 2010

Salata de ton-de post

By Sidonia Toncean   Posted at  16:45   Salate No comments


Ingrediente:

1 conserva ton maruntit
1 morcov mare
50 g mazare boabe
2 cartofi
100 g ciuperci taiate
2 linguri faina
1 lingurita mustar
2 lingurite zeama de lamaie
1 castravete murat
100 ml ulei
100 ml apa
sare
piper
patrunjel verde






Mod de preparare:

Se curata morcovul si se pune la fiert.
Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert.
Punem la fiert si mazarea.
Cand toate sunt fierte , rasturnam apa de pe ele si le lasam sa se raceasca apoi taiem morcovul si cartofii cubutete mici ca si la salata de boeuf.
Preparam maioneza de post:
Intr-un vas mic amestecam faina cu putina apa si invartim bine sa nu se faca cocoloase.Punem amestecul pe foc si adaugam incet si restul de apa, imvartind bine sa se omogenizeze toate.Lasam sa sea 2-3 clocote, invartind in permanenta. Dam amestecul sa se raceasca de tot.
Dupa ce e rece adaugam mustarul si uleiul putin cate putin, invartind cu mixerul la viteza maxima.Adaugam zeama de lamaie .Amestecam maioneza astfel obtinuta cu legumele si cu tonul maruntit, bine scurs de ulei.
Asezonam si adaugam castravetele murat taiat in cubulete mici.
Asezam salata intr-un bol si o ornam.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.