vineri, 28 ianuarie 2011

Foietaj cu surpriza Medi (ana)

By Sidonia Toncean   Posted at  13:58   Preparate din carne de curcan 2 comments













Ingrediente:
700 g carne macra de porc si de curcan
8oo g aluat foietaj
150 g mozzarela
1 ceapa
3 oua
1 cutie ciuperci
12 feliute cascaval
12 feliute muschi file
12 rosii cherry
2 gogosari rosii in otet
ulei
100 ml vin
100 ml apa
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
seminte susan


Mod de preparare:
Ideea mi-a venit plimbandu-ma pe blogul lui Medi , careia ii multumesc frumos de reteta. Sper sa nu te superi ca am mai modificat-o...
Carnea o taiem felii , o asezonam si o punem intr-o tigaie cu ulei, apa si vin.Punem un capac si le lasam sa fiarba pina se evapora lichidul.Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti, dupa care scoatem carnea pe un servetel absorbant.
Ceapa curatata si taiata marunt o sotam, adaugam cioupercile scurse de apa si taiate marunt, le lasam 10 minute sa se soteze.
Adaugam cand sunt gata un ou crud si amestecam sa se omogenizeze compozitia.
Un ou l-am fiert , l-am racit putin si apoi il dam pe razatoare in amestecul de ciuperci la care adaugam si partunjelul tocat. Asezonam si lasam sa se raceasca.
Gogosarii ii taiem felii, la fel si mozzarella.
Luam o foaie de aluat si o intindem putin apoi o taiem in 6 parti egale.
Pe fiecare dreptunghi asezam pe rand feliute de gogosar, o lingura cu ciuperci , o felie de cascaval, o felie de muschi , mozzarella si carnea prajita. Rulam bine aluatul si il strangem la capete.
Pe o tava cu hartie de copt asezam foietajul cu carnea in jos.
Cu ajutorul unei scobitori intepam foietajul de sus pina jos si fixam rosia cherry.
Un ou il batem bine cu o lingura cu apa apoi ungem foietajul cu ou si presaram seminte de susan.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina se rumeneste aluatul.
Am servit acest foietaj cu risotto cu dovlecel - reteta data de Gustos. 

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Foietajul este preferatul meu.Arata tare bine aperitivul acesta.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta da surpriza.As vrea si eu putina.
    Minunat.Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.