Ingrediente:
400 g mazare boabe noua
una legatura zarzavat nou
2-3 cepe verzi
frunze patrunjel verde
3 linguri faina
1 ou
ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Daca vreti o supa buna de mazare , atunci cind o cumparati gustati un bob si aveti grija ca acesta sa fie dulce.Din acea mazare iese o supica minunata.
Se curata zarzavatul si ceapa si se taie rondele. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei pina acesta capata o culoare galbena, apoi se adauga restul zarzavatului si apa necesara.Potrivim supa de sare si piper si adaugam si boabele de mazare si lasam sa fiarba.
Intre timp facem galustele.Se bate bine oul, se adauga faina si putin ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.
Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa fiarba cam 8 minute.
Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa. La sfarsit se adauga in supa.
Dupa ce toate legumele sunt fierte se adauga galuscutele si patrunjel verde tocat.
Se curata zarzavatul si ceapa si se taie rondele. Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei pina acesta capata o culoare galbena, apoi se adauga restul zarzavatului si apa necesara.Potrivim supa de sare si piper si adaugam si boabele de mazare si lasam sa fiarba.
Intre timp facem galustele.Se bate bine oul, se adauga faina si putin ulei si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.
Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa fiarba cam 8 minute.
Dupa ce au fiert , se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, apoi se pun sub un jet de apa. La sfarsit se adauga in supa.
Dupa ce toate legumele sunt fierte se adauga galuscutele si patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Supa de mazare nu am facut niciodata... Cred ca ar trebui sa incerc... Arata tare bine supica ta
RăspundețiȘtergereMmmm, ce buna e!
RăspundețiȘtergereVreau si eu!
Te pupic!