duminică, 23 ianuarie 2011

Tort cu crema de vanilie si ananas

By Sidonia Toncean   Posted at  15:47   Torturi 4 comments





Ingrediente:

5 oua
6 linguri cu varf faina
6 linguri zahar
2 linguri apa
1 plic praf de copt
1 compot ananas
1 plic crema vanilie Dr Oetker
250 ml lapte rece
4 linguri zahar
300 g piscoturi
300 g frisca
1 plic torta jelee rosu
1/2 portocala
1 clementina


Mod de preparare:

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.

La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua.
Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.
Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema( mai putin doua linguri), si ultimul blat.
Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas  si il lasam putin sa se raceasca.
Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului.
Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat.
Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.
Pofta buna.!
PS. tortul l-am facut pentru sotul meu Valy acum la aniversarea lui.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. LA MULTI ANI PENTRU SOTUL TAU SI MULTA SANATATE TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sidy, frumos tortul.. insa fotografia in care sarbatoritul isi primeste cel mai de pret cadou este superba1 La multi ani sotului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe toate pozicile, in special ultimele doua care sunt cele mai dragalase. Si noua ne place ananasul, cat mai curand iti vom incerca reteta!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.