Ingrediente:
1 kg pulpa porc
3 cepe verzi
8 linguri sos soia
8 linguri sos chilli
8 linguri ulei floarea soarelui
4 linguri amidon
4 linguri rase zahar
100 ml vin rosu
2 linguri pasta de gogosari
2 lingurite ulei de susan( sau seminte)
1 lingurita ghimbir
Mod de preparare:
Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa.
Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui , 1/2 din vin si 4 linguri apa.
Amestecul acesta il punem peste fasiile de carne , inchidem cutia si dam la rece pentru cel putin o ora. Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata. Cu cat sta carnea mai mult in marinada, cu atat va fi mai buna.
Intr-un wok punem restul de ulei il lasam sa se incalzeasca apoi adaugam carnea cu marinada cu tot si prajim pina cand carnea este facuta.
Scoatem carnea pe un servet absorbant iar in lichidul ramas in wok mai adaugam ingredientele ramase mai putin amidonulsi susanul si lasam sa dea in clocot.
Cand fierbe adaugam carnea si lasam sa clocoteasca la foc mic pina scade lichidul si carnea este facuta.Adaugam amidonul si uleiul de susan, mai da doua clocote si se poate stinge focul.
Ceapa verde o taiem in bucati de 1-2 cm si o presaram deasupra carnii.
Servim porcul Pekin cu pilaf de orez.
Pofta buna !
PS. aceasta mancare este tot din Bucataria Furnicutilor. Carmen multumesc frumos !
Incercati cu incredere ca are un gust nemaipomenit si va dispare urgent din farfurii !
Chiar eram curioasa cum ti s-a parut si ma bucur ca v-a placut :) Intradevar, dispare rapid din farfurie :) Pupici!
RăspundețiȘtergeremmmmmmmmmmmm...........ce bine arata. cind mai faci pastreza-mi si mie o portie te rog. multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergere