duminică, 20 februarie 2011

Prajitura cu foaie sfaramata

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:00   Prajituri 2 comments











Ingrediente:
400 g zahar
700 g faina
200 untura
50 g margarina Unirea
150 g unt
3 oua
2 zahar vanilat
1 praf de copt
1 lamaie
300 ml lapte
gem visine
gem caise
70 g ciocolata


Mod de preparare:

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma.
Adaugam faina, cele 3 galbenusuri, praful de copt stins cu zeama de lamaie , 1 zahar vanilat , coaja de lamaie si la urma 150 ml lapte. Framantam bine pina iese un aluat potrivit de tare.
Lasam sa se odihneasca aluatul 15 minute , apoi il impartim in 3 parti din care vom coace cate o foaie separat.
Foile se coc in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C.
Foile se coc pina se rumenesc putin deasupra.
Una din foi o sfaramam si adaugam peste ea 150 ml lapte rece.O lasam deoparte 15 minute.
Adaugam apoi untul bine frecat cu cate 1-2 linguri din fiecare gem si amestecam cu foaia sfaramata.
Punem compozitia intre celelalte doua foi care au fost unse cu cate o lingura de gem fiecare.
Batem spuma cele 3 albusuri cu un praf de sare si apoi cu 200 g zahar pe bain marie sau in oala de lapte cu pereti dubli, pina cand se inatreste bezeaua.Adaugam un plic de zahar vanilat. , apoi bezeaua o punem peste foaia de deasupra . Peste bezea radem ciocolata.
Lasam cateva ore prajitura la rece apoi se poate taia si aseza pe o farfurie.
Daca o lasati de azi pina maine la rece se va taia mult mai usor.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.