Ingrediente:
6 pulpe pui
2 linguri mustar
4 linguri ulei de masline
7 cartofi
70 g pesmet
1 lingurita usturoi granulat
3 linguri sos soia
1 varf cutit praf chilli hot
1varf cutit sare aromata cu verdeata
zeama de la o lamaie
piper proaspat macinat
patrunjel verde
Mod de preparare:
Pulpele de pui le folosim fara pielita.
Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei cu mustarul , sosul de soia si 1/2 din cantitatea de usturoi,apoi chilli si sare la care adaugam zeama de lamaie. Omogenizam bine compozitia.
Pulpele le crestam cu cutitul si cu ajutorul unei pensule le ungem cu sosul obtinut, pe ambele parti.
Curatam cartofii si ii taiem in 4. Intr-un bol mai mare amestecam 2 linguri de ulei cu cealalta jumatate de usturoi si cu patrunjelul verde tocat. Adaugam cartofii taiati pe care ii amestecam bine cu compozitia de ulei si patrunjel.
Intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, montam pulpele, dupa ce au fost trecute prin pesmet pe ambele parti. Adaugam cartofii si o canita de cafea umpluta cu apa.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C aproximativ o ora pina se coc pulpele si cartofii. Scoatem tava si intoarcem pulpele pe partea cealalta pentru inca 10 minute, sa se rumeneasca frumos.
La servire montam pe farfurie cate o pulpa, un cartof si salata sau muraturi.
Pofta mare !
trebuie sa fie tare bune... Oricum, ceea ce faci tu, e bun, clar!
RăspundețiȘtergereTe invit sa vizitezi si blogul meu, daca iti face placere...