miercuri, 16 februarie 2011

Varza a la Cluj- varianta Bihoreana

By Sidonia Toncean   Posted at  06:55   Preparate din carne de porc 4 comments











Ingrediente:
1kg varza murata
5-600 g carne porc mai grasa( costita sau carne tocata)
130 g orez
100 g carnati afumat
100 g kaizer
3-4 catei usturoi
1 lingura untura
cimbru
marar
1 ceapa mare
200 g smantana
piper
boia
ulei


Mod de preparare:
Varza murata taiata fideluta se spala bine in apa rece apoi se stoarce bine in pumni.
Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem varza la calit, impreuna cu mararul , cimbrul si piperul.Amestecam bine sa se caleasca varza, adaugam 1/2 cana apa si lasam sa fiarba varza 20 minute.
Orezul spalat bine se pune la fiert intr-o oala cu apa cu sare sau cu supa. Dupa ce a fiert il lasam in apa (supa) se se raceasca.
Costitele le punem la prajit in putin ulei si le lasam pina se calesc putin apoi adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul presat, boia, cimbru, piper si sare daca este nevoie.Stingem focul.
Daca avem carnea tocata, dupa ce am calit ceapa adaugam carmea, amestecam si o lasam pe fac pina isi schimba culoarea. In continuare procedam la fel.
Carnatul si kaizerul le taiem subtire.
Intr-un vas termorezistent , uns cu untura , vom cladi varza a la Cluj.
Prima data punem 1/3 varza apoi, in straturi, 1/2 carne(costita), 1/2 orez, 1/2 carnati si kaizer.In continuare punem iar 1/3 varza , 1/2 costita,1/2 orez,1/2 carnati si kaizer si deasupra varza ce a mai ramas peste care punem smantana.
In cuptorul dinainte incalzit punem vasul pentru aproximativ o ora.
Cand este gata varza se poate servi cu smantana langa ea...
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Este mereu o placere pentru mine sa-ti vizitez blogul,mai ales cand gasesc retete asa de bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am facut si nici nu am mancat vreodata dar asi veni la tine la masa la o portie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am facut niciodata varza a la Clus... in nici o varianta!... Ar trebui sa incerc reteta ta!...

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.