joi, 24 martie 2011

Branzoici ca la mama acasa

By Sidonia Toncean   Posted at  06:36   Prajituri 2 comments









 

Ingrediente

  • 1,750 kg faina
  • 400g zahar
  • 1,5 l lapte fiert caldut
  • 2 galbenusuri
  • 4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g stafide
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 ml ulei Spornic
  • sare
  • 1-2 oua pentru uns 

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.
Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate.
Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de sare.Adaugam incet laptele si uleiul si framantam bine de tot cam 40 de minute.
Lasam sa dospeasca aluatul acoperit, la temperatura camerei cam o ora pina isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura:
branza o amestecam cu 200 g zahar, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, stafidele inmuiate in apa cu esenta de rom si 2 oua intregi.
Aluatul gata crescut il asezam pe o fata de masa presarata cu faina si il intindem bine cu sucitoarea sa ramana cam de 1,5-2 cm grosime.
Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiem fasii pe care le portionam apoi in patrate. Luam fiecare patrat si il intindem putin cu mana si in lungime si in latime.
Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam colturile de sus, jos, dreapta, stanga si le unim in mijloc.
Pe tava de la cuptor punem hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc intre ele ca sa poata sa creasca.
Le lasam iar 15-20 de minute sa mai creasca in tava.
Pornim cuptorul la temperatura de 180 grade C.
Inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut.
Le lasam la cuptor cam 30-40 minute pina se coc si prind o culoare maronie-ruginie deasupra.
Le lasam sa se raceasca in tava la temperatura camerei.( asta daca rezistati sa nu gustati din ele , la cat de frumos miroase)
Dupa ce s-au racit se pot aseza pe un platou si pot fi pudrate cu zahar praf deasupra.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. mmm, ce bine arata! sunt preferatele mele, mi-ai facut o pofta cu reteta asta, acum trebe sa le fac si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  2. sidy ce bine arata,cred ca au iesit o multime din 1700g faina!!!le voi face si eu peste o luna,cand ajung in romania cu branza dulce de la tarani,cea de aici nu prea e buna de branzoici.
    te pup si mai bag cate un ochi sa vad ce bunatati mai faci!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.