Ingrediente
- 400 g pachet penne rigate
- 500 g carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1 rosie
- 1/2 ardei gras
- 1/2 gogosar
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura pasta de gogosari
- chilli
- boia
- oregano
- usturoi granule
- sare
- piper
- marar verde patrunjel verde
Mod de preparare
Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .
Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.
Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.
Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.
Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.
La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .
Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.
Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.
Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.
Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.
La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare !
Iar ai facut bunaciuni.
RăspundețiȘtergereDa, da...bune de tot !
Ștergere