Ingrediente
- 1 pui
- 1-2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 1/2 cana orez
- sare ,
- piper
- putin ulei.
Mod de preparare
Puiul curatat se portioneaza. Ceapa, ardeiul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Adaugam bucatile de pui, sare si piper, cine doreste si 2-3 catei de usturoi. Adaugam apa , se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic.Intre timp orezul curatat si spalat se pune intr-o cratita cu 4 cani de apa , condimente si se lasa sa fiarba la foc mic. Se stinge focul cind e fiert bobul, chiar daca a mai ramas apa( va fi absorbita )
La sfirsit se poate presara patrunjel verde tocat, pe tocanita.
Se serveste cu muraturi sau salata.
Pofta mare !
Arata foarte bine orezul acela cuib,bravo:)
RăspundețiȘtergere