Ingrediente:
8 ouă
6 gălbenuşuri
22 linguri zahăr+300 g
22 linguri făină
8 linguri apă
1 praf de copt
1 zahăr vanilat
4 linguri ness
750 ml lapte
250 gr nucă
450 gr margarină.
Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz
Mod de preparare:
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil).
Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri nes. Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă. Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.
Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte. Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu. După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.
Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă.
Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută !
Pofta mare !
0 comentarii: