duminică, 13 martie 2011

Prăjitură cu nucă şi ness

By Sidonia Toncean   Posted at  07:30   Prajituri No comments


Ingrediente:
8 ouă 
6 gălbenuşuri
22 linguri zahăr+300 g 
22 linguri făină 
8 linguri apă 
1 praf de copt 
1 zahăr vanilat
4 linguri ness
750 ml lapte
250 gr nucă
450 gr margarină.
Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz

Mod de preparare:
Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil). 
Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri nes. Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă. Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.
Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte. Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu. După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.
Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă.
Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută ! 
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.