400 g tagliatelle
250 g carne tocata vita
250 g carne tiocata porc
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 morcov mare
6 catei usturoi
1 telina mica
2 linguri pasta rosii
2 linguri pasta gogosari
1 cons.rosii in sos tomat
100 ml vin
1 lingurita oregano
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare.
Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile.
Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina, usturoiul rase si amestecam 4-5 minute pina vor fi si acestea bine patrunse.
Adaugam apoi pasta de tomate, cea de gogosari si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pina se evapora vinul.
La final adaugam rosiile tocate marunt si sosul lor si lasam sa dea un clocot.
Asezonam cu oregano, patrunjel verde, sare si piper.
Intre timp si pastele au fost fierte 8 minute in apa cu putina sare si o lingura cu ulei.
Strecuram apa de pe ele si adaugam sosul bolognese, peste pastele puse pe farfurie
Presaram putin patrunjel verde tocat.
PS....normal,sosul bolognese se tine la cuptor aproximativ 2 ore, la foc cat mai mic, sa scada sosul.
Din cand in cand amestecam, iar daca se usuca prea mult sosul mai adaugam suc de rosii, putin cate putin. Sosul Bolognese nu trebuie sa aiba zeama foarte multa. Trebuie sa se caramelizeze si sa nu curga foarte usor.
0 comentarii: