joi, 10 martie 2011

Tagliatelle con Salsa Bolognese

By Sidonia Toncean   Posted at  09:28   Paste No comments

Ingrediente:
400 g tagliatelle
250 g carne tocata vita
250 g carne tiocata porc
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 morcov mare
6 catei usturoi
1 telina mica
2 linguri pasta rosii
2 linguri pasta gogosari
1 cons.rosii in sos tomat
100 ml vin
1 lingurita oregano
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam legumele dupa care le tocam marunt sau le dam pe razatoare.
Punem intr-o tigaie putin ulei de masline si putin cate putin din carnea tocata si amestecata, astfel incat toata sa se poata rumeni uniform pe toate partile.
Cand carnea este bine patrunsa adaugam ceapa, morcovul, telina, usturoiul rase si amestecam 4-5 minute pina vor fi si acestea bine patrunse.
Adaugam apoi pasta de tomate, cea de gogosari si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pina se evapora vinul.
La final adaugam rosiile tocate marunt si sosul lor si lasam sa dea un clocot.
Asezonam cu oregano, patrunjel verde, sare si piper.
Intre timp si pastele au fost fierte 8 minute in apa cu putina sare si o lingura cu ulei.
Strecuram apa de pe ele si adaugam sosul bolognese, peste pastele puse pe farfurie
Presaram putin patrunjel verde tocat.

PS....normal,sosul bolognese se tine la cuptor  aproximativ 2 ore, la foc cat mai mic, sa scada sosul.
Din cand in cand  amestecam, iar daca se usuca prea mult sosul mai adaugam suc de rosii, putin cate putin. Sosul Bolognese nu trebuie sa aiba zeama foarte multa. Trebuie sa se caramelizeze si sa nu curga foarte usor.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.