miercuri, 13 aprilie 2011

Hachis Parmentier

By Sidonia Toncean   Posted at  14:08   Preparate din carne de vitel 1 comment







 

Ingrediente

Mod de preparare

Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida cam 10 minute.
Cand ceapa este facuta adaugam carnea treptat si amestecam bine pina cand carnea isi schimba culoarea si adaugam intreaga cantitate de carne.
Adaugam oul, patrunjelul verde tocat si vinul.Lasam sa fiarba 10 minute si mai adaugam apoi supa.
Daca este prea mult lichid, dam carnea la cuptorul dinainte incalzit la 200 grade C pina scade sosul, cam 30 de minute.
Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce sunt gata, rasturnam apa si facem din ei un piure de cartofi adaugand lapte, unt si nucsoara.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet, punem 1/2 din piureul de cartofi apoi carnea scoasa de la cuptor si deasupra cartofii ramasi.
Deasupra presaram pesmetsi bucatele mici de unt, asezam cateva felii de rosie si frunze de patrunjel si dam din nou la cuptor carnea pina se rumeneste deasupra si face o crusta aurie.
Se serveste fierbinte, taindu-se ca si feliile de tort, alaturi de salata sau muraturi.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

Un comentariu:

  1. Arata bestial, se aseamana cu musacaua noastra de cartofi. cred ca este foarte bun.........mmmmmm

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.