Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g faina
100 g unt
2 linguri zahar
1 ou
1/2 lingurita sare
3-4 linguri apa calduta
Pentru umplutura:
3-4 mere
250 ml lapte
3 linguri amidon
5 linguri zahar
1 ou
1 galbenus
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
scortisoara
Mod de preparare:
Facem aluatul din toate ingredientele, cu specificatia ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin.
Framantam bine pina obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de degete.Il dam la rece pentru cel putin 30 de minute, timp in care pregatim crema si merele.
Crema de vanilie o facem mixand bine oul si galbenususl cu zaharul , pina cand acesta din urma se topeste.Adaugam apoi amidonul si laptele putin cate putin.Nu uitam sa adaugam si coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat.
Merele le scobim de cotor , apoi le curatim si le taiem felii.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unei sucitori.
Punem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat asezam feliile de mere, presaram scortisoara, deasupra turnam crema de vanilie.
Cuptorul preincalzit la 180 de grade C .
Dam tava cu tarta la cuptor pentru 50-60 minute pina se intareste crema si se rumenesc marginile tartei.
Lasam sa se raceasca tarta in forma, apoi o scoatem si poate fi portionata.
Pofta mare !
Draga mea am gasit un site care ne fura retete, se pare ca tu esti printre preferate...:-(. http://www.retetenet.com/salata-de-telina/
RăspundețiȘtergereBine mai arata!!!...
RăspundețiȘtergereAi un premiu pe blogul meu!
Ce bine arata, tarta asta cu mere yumi,yumi ce pofta mi-ai facut...
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta cu mare drag, la mine pe blog.
Paste Fericit!
Arata super,
RăspundețiȘtergeream salvat reteta!