marți, 26 aprilie 2011

Tort Trinity Cream

By Sidonia Toncean   Posted at  07:49   Torturi 4 comments









Ingrediente:
-pentru blatul mare
5 oua
2 linguri apa
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 pliculet praf de copt
-pentru blatul mic
3 oua
1 lingura apa
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 pliculet praf copt
-pentru crema 1
8 galbenusuri
100 g zahar praf
600 ml frisca lichida
200 ml lapte dulce
1 plic vanilie Bourbon
-pentru crema 2
1 plic crema vanilie
esenta fistic
200 ml lapte
-pentru ornat
1 plic glazura alba-neagra
capsuni
bomboane
roll's-uri
frisca
inghetata
-pentru caramelizat
10 linguri zahar
1 lingura apa

Mod de preparare:
Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa.Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o culoare mai deschisa, apoi adaugam frisca si laptele mixand in continuare.
Turnam compozitia in cratita tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pentru aproximativ 30 minute.
Intre timp preparam blatul, mixand bine de tot galbenusurile cu zaharul si apa pina isi dubleaza volumul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptata, lingura cu lingura.
Dupa ce s-au omogenizat adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu grija sa se incorporeze albusurile apoi adaugam cealalta 1/2 si invartim cu grija.
Rasturnam blatul peste crema ce se face in cuptor si mai lasam sa se coaca aproximativ 20-30 de minute pina e gata facut blatul.
La fel preparam si al doilea blat mic si il punem la copt intr-o forma mai mica.
Preparam si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic iar la sfarsit adaugam in ea putina esenta de fistic, care ii va schimba putin culoarea si ii va da un gust deosebit.
Blaturile scoase din cuptor le lasam sa se raceasca . Cel mare in cratita iar cel mic il scoatem pe un gratar.
Bine ar fi ca blaturile sa se faca azi iar cremele si ansamblarea a doua zi., fara a scoate cratita de pe blatul mare.
Trecem la asamblarea tortului.
Blatul mare(cratita) il acoperim cu platoul pe care va fi servit si cu o miscare rapida il rasucim cu susul in jos, avand grija la siropul caramel ramas sa nu curga.
Punem crema de vanilie cu fistic peste tort , adaugam blatul mic si in mijlocul lui adaugam crema ramasa.
Glazuram partea de sus a tortului cu glazura de ciocolata alba-neagra si apoi ornam tortul dupa preferinta.Eu am lasat putina crema cu care am uns lateralele tortului si am lipit apoi roll's-uri pe margine.Am ornat tortul cu bombonele colorate sa fie in pas cu sarbatoarea.
La servit , la fiecare felie adaugam un glob de inghetata de capsuni si frisca batuta.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Foarte frumos tortul.
    La multi, multi ani inca o data, sa fi sanatoasa si fericita langa cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc tare mult fetele mele dragi !
    Va tzuc .

    RăspundețiȘtergere
  3. A iesit superb, spectaculos si cred ca ai muncit tare mult la el. Vrem si noi o portie, macar virtuala!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.