sâmbătă, 7 mai 2011

Quiche Lorraine pufoasa

By Sidonia Toncean   Posted at  07:27   Aperitive No comments










Ingrediente:
250 g faina
125 g unt de la frigider
5 oua
250 g kaiser
100 g cascaval de buna calitate
250 g smantana grasa
2 linguri apa rece
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare:
Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.
Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Cascavalul si kaizerul( bacon) le taiem in cubulete mici.
Cele 4 oua ramase se bat bine de tot apoi adaugam smantana si condimentele.
Dupa ce aluatul a stat la rece il scoatem si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Imbracam cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.
Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul.
Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.
Se serveste de preferinta calda.
Daca mai ramane se poate servi rece alaturi de un sos.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.