marți, 14 iunie 2011

Ciorba de miel cu smantana si tarhon

By In bucatarie la Sidy   Posted at  09:07   Preparate din carne de miel 2 comments








O ciorbita delicioasa, inspirata din minunatele retete ale lui Horia Virlan...

Ingrediente

  • 500 g oase de miel
  • 200 g carne miel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • tarhon
  • 1 lingura orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 250 g macris(optional)

Mod de preparare

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam sa fiarba si el.
Punem tarhonul , asezonam si mai lasam la fiert 5-10 minute.
Intr-un bol batem bine galbenusurile cu smantana, oprim focul si adaugam un polonic de ciorba peste galbenusuri.
Dregem ciorba cu galbenusurile cu smantana, amestecam sa se omogenizeze bine.
Daca nu puneti macris atunci acriti ciorba cu otet.
Presarati deasupra patrunjel verde tocat si serviti ciorba cu ardei iute.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.