Ingrediente:
1 kg cartofi noi mai mici
2-300 g mazare
500 g ficatei de pui
4-5 catei usturoi
1 ceapa verde
400 g iaurt
200 g cas de oaie
marar verde
busuioc
zeama de la o lamaie
sare
piper
nucsoara
2-2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam bine cartofii apoi ii punem intr-un prosop nu prea nou, ii presaram cu sare grunjoasa si ii frecam in prosop pina toata coaja se da deoparte.Ii spalam din nou si ii punem la fiert impreuna cu mazarea boabe.
Curatam usturoiul si ceapa si le dam prin blender pina se toaca marunt.
Adaugam apoi uleiul, iaurtul, casul, zeama de lamaie, condimentele , busuiocul si mixam bine de tot.
La sfarsit, dupa ce am pus sosul intr-un bol adaugam mararul verde tocat marunt si amestecam sa se omogenizeze.
Ficateii ii prajim pe toate partile in 2 linguri ulei de masline.
Cand cartofii si mazarea sunt fierte, ii scurgem si asezam legumele pe farfurie, punem cateva linguri de sos peste cartofi si servim alaturi de ficateii prajiti.
Pofta mare !
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-noi-cu-mazare-in-sos-de-ricotta-si-marar-22532.html
0 comentarii: