luni, 27 iunie 2011

Pui Tikka Masala

By Sidonia Toncean   Posted at  07:20   Preparate din carne de pui 3 comments













Daca tot am castigat bunatati de la Cirio, de ce sa nu fac ceva bun din retetele date de voi ? Asa ca m-am apucat de reteta lui Radu Popovici... Exceptionala... 

Ingrediente

  • 8 pulpe superioare de pui
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • 1 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingurita curry
  • 400 g rosii tocate Cirio, cu usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii Cirio
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet zahar brun
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 mana frunze patrunjel verde
  • 125 g iaurt
  • sare

Mod de preparare

Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant.
Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.
Dam putin ( 10 minute)pulpele la rece.
Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.
Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul( eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.
Intr-un bol mare punem iaurtul,curry,1/2 din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.
Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.
Intre timp punem in blender rosiile tocate Cirio, pasta de rosii Cirio, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta 1/2 de seminte de chimin si coriandru ramasa.Amestecam bine pina se omogenizeaza.
Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...
Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.
Eu le-am servit cu dovlecei si rosii gratinate(  reteta mai jos ) si a iesit o minunatie...
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. La cat de bine arata nu poate fi decat foooarte bun puiul.....

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata yammy si ma gindesc ca e bun.Te pup si iti doresc o vara frumoasa!Ne revedem prin august!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy draga,cred ca a iesit ceva tare bun.dar pentru a fi mai aproape de aroma originala,iti sugerezi sa cauti chimion,nu chimen,(se gaseste la magazinele gen plafar ce vand tot felul de seminte)are o cu totul alta aroma.arata ca si chimenul,dar semintele sunt mai deschise la culoare.e un condiment specific indian si arab.,iar praful de chimion este galben-mustar.
    iti spun pentru ca folosind chimionul,reteta va fi mai apropiata de ceea ce trebuie sa fie,ca aroma.la indieni mancarea asta e ca sarmalele la noi :cate bordeie atatea obiceiuri.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.