Ingrediente
Pentru blat:
Mod de preparare:
Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.
Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.
Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.
Lasam deoparte sa se raceasca complet.
Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.
Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).
Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie
Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.
Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.
Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.
Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.
O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.
Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.
Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.
Pofta mare !
- 240 g biscuiti Petit Beurre
- 150 g unt
- 330 g ciocolata alba
- 150 ml lapte
- 375 ml frisca lichida
- zeama de la o lamaie mare
- 110 g unt
- 20 g gelatina praf
- 200 g afine
- 80 g zahar
- 75 ml frisca lichida
- 75 g ciocolata alba
- coaja rasa de la o lamaie
- 30 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.
Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.
Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.
Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.
Lasam deoparte sa se raceasca complet.
Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.
Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).
Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie
Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.
Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.
Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.
Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.
O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.
Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.
Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.
Pofta mare !
ce bine arata...si eu vreau afine...
RăspundețiȘtergereHai ca am ajuns si eu!Nu stiu ce se intampla cu conexiunile astea la "locatia" mea pe timpul zilei!Cat ai muncit la frumusetea asta,Sidy?
RăspundețiȘtergere