Ingrediente:
1 cutie ciuperci ( sau 0,5 kg ciuperci Pleurotus proaspete)
2 morcovi
1 patrunjel
2-3 cepe verzi
1/2 gulie
1 rosie
1 ardei gras
5-6 catei de usturoi
1 galbenus crud
smantana
patrunjel verde
1 crenguta leustean verde
sare
piper
bors
Mod de preparare:
Se curata si se taie marunt tot zarzavatul.
Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.
Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele. Daca aveti ciuperci pleurotus este si mai bine. Acestea vor fi taiate fasii si vor imita perfect burta de vita.
Se lasa sa fiarba si se adauga si crenguta de leustean si usturoiul zdrobit.
Spre sfarsit adaugam borsul sa dea cateva clocote.Se poate acrsi si cu zeama de lamaie , daca nu aveti bors.
Cind sunt toate fierte , intr-o cana se amesteca galbenusul si smantana adaugand la sfarsit un polonic de ciorba fierbinte. Amestecul se desarta peste restul de ciorba iar deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta mare !
Sidy, habar nu aveam de ciorba asta!Trebuie notata!
RăspundețiȘtergereOare cum o fi gustul? Nu am mancat niciodata cu ciuperci, dar cred ca e tare buna
RăspundețiȘtergere