Ingrediente:
1 pui de casa
o ceapa mare verde
o rosie
1/2 ardei gras
ulei de masline
2 oua
300 g faina alba
frunze patrunjel verde
sare
piper
boia
Mod de preparare:
Puiul bine curatat si spalat il transam si il taiem in bucati potrivite.
Ceapa curatata o taiem solzisori( eu am mai adaugat o ceapa rosie mica)si o calim in putin ulei pina devine sticloasa.
Ardeiul si rosia le taiem cubulete si le adaugam linga ceapa, prima data ardeiul si apoi rosia sa devina sticloase.
Adaugam bucatile de pui si apa cat sa acopere carnea.
Asezonam si adaugam jumatate din cantitatea de frunze de patrunjel tocate.
Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperit pina cand se inmoaie carnea.Tinand cont ca este pui de casa aceasta ar putea dura 3 ore sau mai mult, depinde de varsta puiului.
Preparam galustele amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei, amestecam bine pina obtinem o pasta consistenta dar nu foarte tare.O lasam sa se odihneasca pina punem sa fiarba apa cu sare si in momentul cand clocoteste rupem galustele cu lingurita.Le lasam sa fiarba 10-12 minute apoi sa sa odihneasca 5 minute.Printr-o strecuratoare rasturnam apa de pe ele si le trecem printr-un jet de apa rece.
Punem intr-o cratita 2 linguri ulei de masline , il lasam sa se incalzeasca putin apoi adaugam galustele, amestecam in minut dupa care stingem focul.Presaram putina sare deasupra lor.
La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam papricasul de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti)
Pofta mare !
E gustos,mmmm papricasul cu pui si galuste!
RăspundețiȘtergereSidonia mi-e asa foame,sunt convinsa ca e foarte buna mincarea!
RăspundețiȘtergereAm venit cat am putut de repede pentru ca-mi place mult si papricas si gulas(mor dupa felurile astea)!!!
RăspundețiȘtergereAm retinut cum faci galustele ca eu aveam alta metoda
pup si o zi buna!!
Cat de curand voi incerca reteta. Cred ca este foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereNoua ne place tare, tare mult , Vanda draga !
Ștergere