miercuri, 31 august 2011

Minciunele( cirighele)

By Sidonia Toncean   Posted at  15:42   Alte dulciuri 3 comments













Ingrediente:
1 kg faina
3 oua
300 ml smantana
200 ml lapte
200 g zahar
coaja de la o lamaie
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita rasa sare
ulei pentru copt


Mod de preparare:

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam la dospit la cald alte 15 minute.
Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.
Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.
Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Nu am mai facut gogosi din astea de mult timp!De fapt mama le face,recunosc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos le-ai taiat si imi place si impletitura.Face si mama dar uite ca acuma pentru ca mi-ai facut pofta am sa-i spun sa treaca si sa "confectioneze"

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu o portie de cirighele...numai bunica mea facea, Dumnezeu sa o ierte!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.