Reteta numarul 300 !!!
Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine linga o bere rece de la frigider....
Ingrediente:
1 kg faina alba
400 g jumari macinate
200 g untura de porc
3 oua
40 g drojdie
50 g zahar
650 ml lapte caldut
80 g cascaval
chimen
piper
sare
Mod de preparare:
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.
Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.
Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.
Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.
Impaturam foaia cum se vede in imaginile 5, 6, 7 si 8 si dam la rece 15-20 de minute.
Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.
La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 10.
Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.
Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.
Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde alaturi de o bere rece.
Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri si se desprind foi, foi...
Pot fi tinute la congelator in pungi, dupa ce s-au racit .Cand le folositi ,se incalzesc la cuptorul cu microunde.
Pofta mare !
Felicitari si la cat mai multe,Sidy!mii de pupici!
RăspundețiȘtergere