marți, 23 august 2011

Zarangollo

By In bucatarie la Sidy   Posted at  16:05   Alte mancaruri 4 comments









Zarangollo este o garnitura usurica, sosita din Spania, in care legumele sunt bine ascunse sub un strat de oua.
Se poate consuma calda ca atare sau alaturi de o bucata de friptura, asa cum am facut si eu....

Ingrediente:
2 dovlecei mici
2 cepe
4-5 cartofi
4 oua
30 ml ulei de masline
25 g unt
1/2 ardei gras rosu
sare
piper
oregano proaspat

Mod de preparare:
Cartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant.
Cartofii se curata si se taie rondele .
Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot.
Ardeiul il taiem fasii subtiri.
Punem uleiul la incins in care calim ceapa tocata pina ce se sticleste. O scoatem cu o paleta si o punem pe un servet absorbant.
In uleiul ramas prajim putin pe ambele parti cartofii si ardeiul , la foc mic sa se patrunda bine.
Cand sunt gata ii scoatem si pe ei pe servet absorbant.
In uleiul ramas( daca este necesar, mai adaugam) prajim si dovleceii pe care ii vom aseza apoi pe servet absorbant.
Intr-o cratita topim untul si asezam in straturi cartofii , ardeiul ,ceapa si dovleceii.
Batem bine ouale , le condimentam si adaugam oregano taiat marunt.
rasturnam compozitia peste legume, acoperim cratita cu capac si lasam pe foc mic 5-10 minute pina se coaguleaza ouale pe legume.
Cand ouale s-au intarit , portionam garnitura si se poate servi.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.