duminică, 18 septembrie 2011

Conopida gratinata

By Sidonia Toncean   Posted at  07:15   Alte mancaruri 2 comments

O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...









Ingrediente

  • 1 conopida potrivit de mare
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei(unt)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute(optiomal)
  • un cub concentrat de supa

Mod de preparare

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.
Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.
Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.
Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.
Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.
Portionam conopida si se poate servi.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Imi place copnopida si reteta asta ma salveaza de tigaie pe care sincer nu prea o suport!Duminica placua,Sidy!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place conopida,iar acesata este super buna.Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.