O reteta de week-end: escalop boieresc...
Un fel de mâncare delicios, dar şi foarte frumos. Ce poate fi mai potrivit pentru masa pe care o pregăteşti familiei tale ?Rezultatul şi părerea celor care vor gusta preparatul tău vor fi cu certitudine pe... gustul tău !
Ce sa mai, o masa pe cinste, o masa boiereasca!
Ingrediente:
1 kg carne de vitel
300 g ciuperci
250 g cascaval feliat
10 rosii cherry
50 g unt
3 linguri ulei
3 linguri faina
2-3 catei usturoi
sare
piper Kotany
boia
patrunjel verde
Mod de preparare:
Feliile de carne le batem putin cu batatorul de carne, le condimentam si le dam prin faina.
Intr-o tigaie ceramica punem o lingura ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti.
Scoatem escalopul prajit si il pastram la cald.
Taiem felii ciupercile.
Untul il topim in tigaie si calim ciupercile, impreuna cu usturoiul si la sfarsit patrunjelul verde tocat, cam 5 minute.
Peste feliile de escalop prajite asezam ciupercile apoi cate o feliuta de cascaval si 1/2 rosie cherry cu cate o frunzulita de patrunjel verde.
Dam la cuptorul incins pentru gratinare sau la cuptorul cu microunde 3-4 minute sa se topeasca cascavalul.
Servim escalopul alaturi de cartofi rumeniti si salata verde sau de ardei copti.
Pofta mare !
Vai, vai , boierie, intr-adevar , la familia Toncean !
RăspundețiȘtergereTare bine mai arata, am putea veni si noi la masa?
Vin la tine la masa.Arata apetisant tare.Pupici!
RăspundețiȘtergereChiar ca arata... boiereste!Pup!
RăspundețiȘtergereacest fel de mancare isi merita numele .arata foarte bine si sunt convinsa ca este foarte gustos.o seara minunata!
RăspundețiȘtergere