Spre deosebire de majoritatea dintre voi, care faceti pasta aceasta fierband ficatul, eu fac o...tocanita din el, apoi continui operatiunile....
Ingrediente:
500 g ficat de porc sau in amestec cu ficatei de pui
1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
2-3 oua
2 linguri pasta de gogosari
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Ficatul se taie fasii.
Ceapa se curate si se taie marunt.
Ouale se pun la fiert.
Ceapa se soteaza in doua linguri cu ulei pina devine sticloasa.Adaugam ficatul , invartim cu o lingura de lemn pina cand ficatul se albeste pe toate partile. Adaugam pasta de gogosari si lasam sa se faca ficatul ca la o tocanita.
Cand este gata ficatul , se lasa sa se raceasca putin.
Ouale dupa ce au fiert se tin in apa rece 5 minute apoi se cojesc.
Tocam la masina ficatul racit, impreuna cu ouale si patrunjelul verde.
Asezonam pasta si amestecam bine sa se omogenizeze, dupa care o punem intr-un bol de unde vom servi pasta de ficat cu rosii sau cu ardei gras.
Pofta mare !
Ceapa se curate si se taie marunt.
Ouale se pun la fiert.
Ceapa se soteaza in doua linguri cu ulei pina devine sticloasa.Adaugam ficatul , invartim cu o lingura de lemn pina cand ficatul se albeste pe toate partile. Adaugam pasta de gogosari si lasam sa se faca ficatul ca la o tocanita.
Cand este gata ficatul , se lasa sa se raceasca putin.
Ouale dupa ce au fiert se tin in apa rece 5 minute apoi se cojesc.
Tocam la masina ficatul racit, impreuna cu ouale si patrunjelul verde.
Asezonam pasta si amestecam bine sa se omogenizeze, dupa care o punem intr-un bol de unde vom servi pasta de ficat cu rosii sau cu ardei gras.
Pofta mare !
Foarte bun pate-ul tau.Te pup!
RăspundețiȘtergereGrozav de bun si sanatos !!!pupicei si-o saptamana pe spranceana!!!
RăspundețiȘtergereCred ca este tare gustos asa pateul!Pupici!
RăspundețiȘtergereAdica si cu ceva legume si probabil mai gustos decat unul simplu!Pupici noapte buna!
RăspundețiȘtergereMersi ca mi-ai atras atentia ca site-ul h. varlan nu mai e, nu mai trecusem de multisor pe acolo, asa ca am sters si linkul. Daca vrei totusi cateva reteta, gasesti aici, site-ul emisiunii lui, Academia lui Horia, nu-s asa de multe dar banuiesc ca se vor inmulti pe masura ce se inmultesc editiile :)
RăspundețiȘtergerehttp://academialuihoria.primatv.ro/categorie/retete
Chiar ma gandeam zilele astea la un pate de casa. E foarte faina reteta asta, o sa o incerc. :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata,imi place si versiunea ta.Am facut si eu anul trecut pasta de gogosari,poate o incerc si eu cand ne intoarcem din vacanta. Te pup
RăspundețiȘtergere