Pentru ca Betty a fost o scumpa si m-a invitat la Proiectul "Dulce Romanie" care are drept provocare doua ingrediente pentru luna septembrie:vinetele si perele, am facut si eu aceasta salata de vinete si dovlecei, care noua ne place mult....
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
Ingrediente:
2 vinete
2 dovlecei
1 galbenus
3-4 catei usturoi
1 lingurita mustar
1 lingurita smantana
200 ml iaurt
3-4 linguri ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata vinetele si dovleceii si se taie cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca. Cubuletele se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte bine se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.Dupa ce s-au scurs bine se faramiteaza cu furculita sau se fac cu blenderul si se lasa iar la scurs.
Din galbenus, usturoi presat, mustar si smantana se face o maioneza dietetica la care se adauga incet incet uleiul de masline. Cand este gata adaugam vinetele si dovleceii apoi iaurtul.Potrivim de sare si piper si invartim bine sa se amestece toate.
Se poate consuma alaturi de paine proaspata si rosii.
Pofta mare !
Din galbenus, usturoi presat, mustar si smantana se face o maioneza dietetica la care se adauga incet incet uleiul de masline. Cand este gata adaugam vinetele si dovleceii apoi iaurtul.Potrivim de sare si piper si invartim bine sa se amestece toate.
Se poate consuma alaturi de paine proaspata si rosii.
Pofta mare !
Cred ca e foarte dulce de la dovlecel!O combinatie foarte savuroasa!
RăspundețiȘtergereSidy ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereSi eu fac aproape asa(fara maioneza),este buna tare de tot.Pupicei!
RăspundețiȘtergerefoarte buna combinatia
RăspundețiȘtergere