miercuri, 28 septembrie 2011

Spanac gratinat cu ochiuri

By Sidonia Toncean   Posted at  13:56   Alte mancaruri 4 comments

Fiti puternici ca si Popeye marinarul si mancati spanac ! 
.Este necesar ca spanacul sa fie oparit foarte putin sau consumat crud, de preferinta in salata sau cu cruditati. Daca il gatiti usor si il stropiti cu lapte si cu usturoi, nu ar trebui sa fie o corvoada.Eu il fierb in lapte de cele mai multe ori.
Dar acum , aveam o reteta mai de demult de la o prietena care locuieste in Germania, asa ca iata ce a iesit...











Ingrediente:

1 kg spanac
3-4 cartofi
200 ml smantana
1 cana lapte
1/2 ceapa
1 ceapa verde
6-8 catei usturoi
50 g unt
5-6 oua
50 g cascaval
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare:

 Alegeti spanacul proaspat, fara pete mero sau galbene si .indepartati frunzele vestejite sau decolorate .
Spalati spanacul foarte bine pentru a indeparta orice urma de murdarie sau nisip; indepartati excesul de apa.  Rupeti cozile .
Puneti apa la fiert si cand clocoteste opariti 2-3 minute spanacul in ea.Rasturnati apa de pe spanac printr-o strecuratoare.
Cartofii spalati ii puneti la fiert in coaja in apa. Cand intra furculita in ei, ii luati de pe foc, rasturnati apa si ii lasati 5 minute sa se racoreasca apoi ii taiati in rondele de pina la 1 cm grosime.
Ceapa curatata si taiata solzisori se soteaza in putin unt apoi adaugam usturoiul dat prin presa si il sotam si pe acesta cateva secunde.
Spanacul tocat il adaugam peste ceapa si usturoi, amestecam sa se omogenizeze si il acoperim cu un capac, la foc mic, dupa ce am adaugat si  150 ml lapte.Lasam sa dea in clocot 5 minute si adaugam 100 ml smantana si lasam sa mai fiarba cam 3 minute , dupa care asezonam , apoi stingem focul.
Ungem o tava cu unt , asezam feliile de cartofi peste care punem spanacul si cu o lingura facem cuiburi in spanac in care asezam cate un ou spart cu grija sa nu-si piarda forma.
Adaugam desupra restul de smantana subtiata cu putin lapte si cascavalul ras , astfel incat sa nu acoperim galbenusurile.
Dam tava la cuptorul dinainte incans la 180 de grade pentru 30-40 de minute, cat de tari vreti sa fie ouale.
Este un deliciu ce va dispare grabnic din farfurii...
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. Mi-ai facut o mare pofta.Cred ca am sa fac si eu ca pana ajung la tine sigur nu mai ai.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios,Sidy!Arata fabulos,trebuie sa il incerc!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu mananc cu mare placere spanac cu ochiuri, e singura varianta de mancare in care pot sa mananc spanac. Dar la noi nu este decat congelat, deocamdata! :(

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.