vineri, 16 septembrie 2011

Vitel a la Nicosia

By Sidonia Toncean   Posted at  15:11   Preparate din carne de vitel 3 comments

    "Nicosia este singurul oras din lume impartit intre greci si turci.Afinitatile culinare pentru carnea de vita scaldata in rosii coapte si inmiresmata din belsug cu salvie, usturoi si busuioc pun la cale mari prietenii si chermeze. Grecul gateste, turcul plateste !"










Ingrediente:
1 kg carne vitel( pulpa sau antricot)
400 g pasta de rosii Cirio
3 cepe verzi
4-5 catei usturoi
1 crenguta salvie
1 crenguta busuioc
1 rosie mica
1 felie ardei gras
50 g faina
50 ml ulei
1 cub concentrat supa
sare
piper
boia

Mod de prepapare:

Spalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul.
Salvia si busuiocul le tocam marunt.
Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si concentratul de supa.
Intr-o tigaie ceramica punem cateva picaturi de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti, cate 5 minute.
Intr-un vas incingem doua linguri ulei si sotam ceapa si usturoiul , apoi adaugam rosia si ardeiul si lasam pina devin sticloase.
Adaugam  pasta de rosii , busuiocul si salvia tocate.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic.
Bucatile de carne fripte le adaugam in sosul de rosii , acoperim cu capac si fierbem la foc mic pina se patrunde bine carnea.
Nu lasati focul mediu sau mare pentru ca se prinde sosul de rosii si da gust de afumat mancarii.
Se poate servi friptura alaturi de galuste din faina, orez, piure de cartofi sau mamaliguta.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.