miercuri, 5 octombrie 2011

Ciorba ardeleneasca de peste

By Sidonia Toncean   Posted at  15:54   Ciorbe 3 comments

Un adevarat mancator de peste este cel care va cere la masa si ciorba de peste, fiind si mai atent si mai pretentios la modul de pregatire al acesteia. Sigur ciorba de peste se pregateste cel mai bine in Delta, dar cu putina atentie se poate realiza si in bucatariile noastre.Am sa va arat cum se face aceasta ciorba in Ardeal...
Voi stiti ca eu nu sunt fan peste, dar daca sotul a fost la pescuit...ce era sa fac ? M-am conformat....(el l-a curatat)






Ingrediente:
  • 700 g peste proaspat( am pus si un cap de somn curatat)
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • leustean
  • telina frunze
  • condimente pentru peste Kotany
  • bors Magic(optional)
Mod de preparare:

Toate legumele se curata si se toaca marunt- zarzavatul il dam pe razatoarea mare iar ceapa o lasam intreaga.
O parte din morcov il sitam in doua linguri de ulei pentru ca ciorba sa prinda o culoare frumoasa galbena.
Adaugam apoi restul legumelor si 4 l apa, asezonam si lasam sa fiarba la foc domol pina sunt fierte legumele, cam 20 minute.
La sfarsit adaugam pestele curatat , frunzele de leustean si telina si lasam sa mai biarba 7-10 minute, pina a fiert carnea de peste.
Asezonam daca mai este cazul si acrim ciorba cu zeama de pe ardeii iuti murati sau cu putin bors.
Dupa ce am stins focul presaram deasupra ciorbei leustean tocat marunt si lasam ciorba acoperita cu capac.
“Dospitul” ciorbei de peste dureaza 10-15 minute, timp suficient pentru ca gustul de leustean sa “populeze” toata ciorba.
La servire sa nu uitati ardeiul iute.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

3 comentarii:

  1. Tatalui meu si sotului ii place mult ciorba de peste.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super ciorba ta, eu sint mare fan peste, borsul de peste este extraordinar de bun si sanatos.Eu mai adaug un pic de orez (varianta moldoveneasca )Oricum, felicitari ca tare bine mai arata !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ador pestele chiar si in ciorba si trebuie sa incerc una ardeleneasca!Cu siguranta o sa-mi placa!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.