Nu cred ca nu ati patit si voi ceea ce am patit eu... Cum am citit reteta aceasta , cum am vazut-o facuta de mine putin mai altfel.... Multumesc http://deliciousflavours.blogspot.com/ pentru ideea ce mi-ai dat-o ! A iesit ceva moale, aromat si savuros...
Nu cred ca nu ati patit si voi ceea ce am patit eu... Cum am citit reteta aceasta , cum am vazut-o facuta de mine putin mai altfel.... Multumesc http://deliciousflavours.blogspot.com/ pentru ideea ce mi-ai dat-o ! A iesit ceva moale, aromat si savuros...
Ingrediente:
- 500 g piept curcan
- 2 oua
- 100 g faina
- 200 ml lapte
- 50 g unt
- 150 cas oaie
- 150 g crema Focsani
- 1 lingurita granule usturoi
- 3 ardei kapia
- 150 ml smantana
- sare
- piper
- ierburi de Provence
Coacem ardeii , ii lasam 5 minute acoperiti si sarati apoi ii curatam de pielite si seminte.
Granulele de usturoi le punem in lapte impreuna cu ierburile de Provence.
Ouale le batem bine si le asezonam.
Pieptul de curcan il taiem fasii nu prea mici.
Intr-un vas jenna sau o forma de guguluf unsa cu unt asezam feliile de piept date prin faina si prin ou; peste ele asezam felii din ardeii copti apoi radem branza deasupra.
Punem peste si celelalte bucati de piept date prin faina si ou.
Oul ramas, faina ramasa le amestecam cu smantana si apoi cu laptele.
Rasturnam compozitia peste carne si dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute pina se patrunde bine pieptul si se face o crusta aramie deasupra.
Se serveste curcanul cu diferite garnituri.
Pofta mare !
Super bun. Mi-am salvat si eu reteta. Da nu prea stiu ce este crema Focsani.
RăspundețiȘtergereyummy...numai bun pt o gustare intre mese, sau cum era reclama aia? :))
RăspundețiȘtergereMmmm,cum trebuie sa fi fost!Arata excelent in crusta aia!
RăspundețiȘtergereO multime de arome. Delicioasa papica.Te pup!
RăspundețiȘtergereSidy, ce bunatate ai facut, zau ca-mi vine sa plec spre tine! Te pup.
RăspundețiȘtergere